Waarom “hobby-en” wij eigenlijk?

Velen van ons vinden het ontspannend, rustgevend of creatief.

Het creëren geeft een ongekende vreugde en voldoening. Het zien dat iets onder je eigen handen groeit, mooi wordt en als het af is, getoond kan worden aan iedereen die maar wil. Of dat nu aan de wand van je woonkamer is, in een envelop verstuurd als kaart, voor sier op een tafeltje staat of welke mogelijkheid dan ook. Jij hebt gecreëerd. En dat is wat mensen graag doen.

Het spreekwoord luidt, ‘alles wat aandacht krijgt, groeit’ en dat is zeker het geval met hobby’s. En dat is niet specifiek weggelegd voor de creatievelingen onder ons. Maar ook de huisvrouw (of man) die ’s avonds weer een heerlijke maaltijd op tafel gezet heeft, met liefde en aandacht gemaakt. Zelfs de schilder die de ramen schildert, is creatief bezig. Maar ook het maken van iets, verbouwen in huis, laminaat leggen enz. Het geeft voldoening, het maakt iets mooi, het creëert iets.

Dat creëren = creativiteit.

En dat creëren geeft voldoening. Ik ga geen ingewikkeld verhaal houden over endorfine en al die chemische stofjes in je hersenen. Dat die vrijkomen is duidelijk, vaak genoeg bewezen door de wetenschappers onder ons. Dat is de blijheid die je voelt als je iets gemaakt hebt, of het nu een ingewikkeld borduurpatroon is, of een appeltaart. Daarom creëren wij, daarom zijn we creatief.

In de hedendaagse drukte is het fijn om even te ontspannen, even je gedachten van je af te zetten met een borduurwerk, een diamond painting, een kaart die je maakt. Nergens aan denken, alleen maar aan het product waar jij mee bezig bent.

Besef de volgende keer maar eens, als je aan het knutselen bent, of met iets creatiefs bezig bent, waar je aan denkt. Sta even stil bij waar je nu eigenlijk aan dacht. Vaak zal het antwoord zijn, ‘aan eigenlijk niets’ of ‘mijn hoofd was even leeg’ of ‘de focus lag even bij het werkje waar ik mee bezig was’.

En exact daarom zijn wij creatief. Het vermogen van ons allemaal, om even de drukke wereld buiten te sluiten. Even tot rust te komen in een leuk werkje, of zoals men vroeger altijd al zei: ‘Verstand op nul, blik op oneindig.’ En wat het belangrijkste is: Geniet van dat moment. Houdt het even vast.

Al deze mogelijkheden vindt u in deze webshop. Met welke hobby u ook wilt beginnen, u kunt het bij ons vinden. Zijn er vragen kunt u ze stellen. Ik wil daar graag een antwoord op geven (er zijn weinig hobby’s die ik niet zelf gedaan heb, of die ik niet ken) En als ik ze niet ken, wil ik ze graag van u leren!

Veel plezier met uw (nieuwe) hobby, de moeder van Kaitlin

Wat garanderen wij u:

* Gratis verzending vanaf  €40,00 in Nederland. Voor orders onder €40,00 euro rekenen wij slechts €2.95 verzendkosten*.

*Voor sommige artikelen onder de €40,00 zijn de verzendkosten € 4,95 i.v.m. verzending als pakketpost!

* Levering binnen 2 werkdagen. (indien op voorraad)

* Betalen via: 

 

Bij betaling via Ideal betaald u GEEN bankkosten. 

 BETALING ACHTERAF

* Niet tevreden, geld terug garantie.

* Voor België en Duitsland verzenden wij gratis vanaf €60,00. Voor orders onder €60,00 rekenen wij €8,00 verzendkosten.

* Bij twijfel, stel uw vraag via het contact formulier (bij de links onderin) of bel ons!

Zoeken op onze website

Als u op zoek bent naar een specifiek onderwerp, kunt u gebruik maken van de zoekfunctie rechts bovenin. Vergeet niet hierbij ook Engelse zoektermen te gebruiken omdat veel van onze artikelen Engelstalige namen hebben.  Bijvoorbeeld flowers voor bloemen, cat voor kat, of landscape voor landschap. 

Bel ons gerust voor persoonlijk advies op: 06-41043012

Meld u nu aan voor onze NIEUWSBRIEF en ontvang meteen 10% korting op uw eerste aankoop. 

Directe link naar onze nieuwste producten:

*NIEUWE BORDUURPAKKETTEN*

**NIEUWE DIAMOND PAINTING**

***SCHILDEREN OP NUMMER***

*NIEUWSTE KRALENPAKKETTEN*

Webwinkelkeur

WEBWINKELKEURWIDGET

© 2018 - 2020 hobbydoityourself.nl | sitemap | rss